Mensen die vaker mijn blogs lezen weten dat ik af en toe in een kerk ben te vinden. Ik weet dat sommige lezers daar enorm van in de stress schieten, maar wees niet bang ik ga u niet bekeren. En in mijn kerk mag je zijn wie je bent en ook nog trouwen met wie je wilt, mits die ander dat ook wil natuurlijk. Verder is er iedere zondag een dienst in die kerk en nadat er een overdenking is gegeven volgt vaak een ‘luisterlied’. Soms wordt dat gespeeld en gezongen door onze uitstekende band/muzikanten en soms is het een videoclip. In dat laatste geval is het meestal niet mijn smaak en wordt een gospelversie van Thirty Seconds To Mars meets John Farnham ten gehore gebracht en dat ook nog veel te hard en te schel. Gewoon lelijk, maar je hoeft niet alles in zo’n dienst mooi te vinden, wellicht raakt het wel iets bij een ander. Een enkele keer raakt zo’n muziekclip mij wel en meestal is dat bij wat rustigere muziek. Zo ook Thank You dat uitgebracht is door de Jesus Fellowship ook bekend als de Jesus Army.

Met de Jesus Army kom je in een geheel ander spectrum van de kerkelijke wereld terecht, dan waar ik mij begeef. Ik denk ook dat ik het niet heel erg vind dat deze club inmiddels niet meer bestaat. Wat ze wel zo nu en dan maakten was mooie muziek, het was alleen lastig te achterhalen wie de uitvoerende artiest was, want de uitvoerende was ondergeschikt aan ‘het geheel’. In het geval van Thank You was dat ook zo, totdat ik er onlangs achter kwam dat Honor Hunter achter dit betoverende lied zit. Uiteraard ben ik gaan zoeken wat er over haar bekend is en dat is niet zo heel veel. Ze heeft een YouTube kanaal waar ze zo nu en dan een cover en een enkel eigen liedje ten gehore brengt. En dan die serene betovering in het liedje Thank You. Ik vind het zo mooi dat ik deze graag wil delen met jullie, ook al is van een doorbraak (buiten de Christelijke scene) niet echt sprake. Wellicht is deze blog daar een kleine aanzet toe, want nu ze los is van die Jesus Army hoop ik zo dat er meer moois van haar hand en vooral uit haar keel komt.

Ik blijf het zo nu en dan volgen en mocht het toch zover komen dat er een heus album komt, dan moeten we misschien wat proberen om haar naar Nederland te halen voor een concert. Blijven bidden dan maar 🙂

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.