Les Pistolets Roses een band uit Canada, opgericht in 2000 en sindsdien actief. De mannen komen uit het Franstalige gedeelte van Canada en zingen ook in het Frans. The Sex Pistols en Guns n’ Roses zijn bands die kunnen rekenen op veel sympathie van deze Franse punkrockers en de naam van de band moet daar ook in gezocht worden.

De frustratie van het gewone leven is de inspiratie voor het maken van muziek die omschreven kan worden als energiek, luid maar ook positief. In 2004 wordt het nummer Liberté opgenomen en juist in dat nummer komen al bovengenoemde kenmerken terug, althans zeker het energieke en het luidde. De vrijheid om je te uiten op de manier zoals jij het wilt staat centraal. Schitterend uitgevoerd, heerlijke muziek waarvan je bloed vanzelf harder gaat stromen en het gevoel van vrijheid tot grote hoogte reikt.

Ma radio c’est ma radio,
Liberté je crie ton nom
Sur toutes les ondes de radio et de télévision
Liberté j’écris ton nom dans tout mes éditoriaux
Et aucune comission administrative en temps de paix
Ne doit suprimer le droit de cette liberté, merci
Libre

Vrijheid het is zeker niet iedereen op deze aardkloot gegeven en daarom zou dit nummer eigenlijk iedere dag door de speakers moeten knallen waar ook ter wereld. In Canada worden de band omschreven als hors-la-loi du son! Vrij vertaald naar het Engels kom je op de prachtige Outlaws of Sound. De boodschap die Les Pistolets Roses hebben moet gehoord worden, kortom verspreid het woord en het woord is Liberté.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.