In Nederland worden een aantal geweldige zangers veelvuldig geëerd. Frank Sinatra, Elvis, Freddie Mercury, Stevie Wonder, Elton John, Otis Redding. De namen die je vaak hoort. Geweldige zangeres natuurlijk maar er zijn er nog zoveel die we aan dat rijtje kunnen toevoegen. Gelukkig mag ik blogjes schrijven en kan ik Andy Williams – The Emperor Of Smooth – aan dat rijtje toevoegen, want hij had een schitterende en warme stem en hij heeft een heleboel prachtige platen opgenomen.

Z’n vader gaf Andy mee om zich niet te druk over school, omdat hij toch zanger zou worden. Uiteindelijk zou hij meer dan 70 jaar actief zijn in de muziekindustrie. Vooral in de Verenigde Staten en Groot Brittannië was er heel veel succes. In Nederland haalden 4 nummers de top 40.

Andy Williams wordt gezien als een van de prominente artiesten die de kloof overbrugde tussen de traditionele pop-, bigband- en showmelodieën, waar de generatie uit de Tweede Wereldoorlog de voorkeur aan gaf, en de rock- en folkmuziek die de jaren ’60 en ’70 definieerden. Hij komt zelf uit het pre-rock-‘n-rolltijdperk, scoorde daar zijn eerste hits en was vervolgens een van de voorlopers in het nieuwe tijdperk. Dat zorgde voor veel hits en kwalitatief sterke muziek gedurende de roerige jaren ’60. Behalve succes in de muziek was er ook elders succes want van 1962 tot en met 1971 had Andy zijn eigen show op de Amerikaanse tv: The Andy Williams Show. Hij had ook zijn eigen theater: The Moon River Theater.

Andy stond vooral bekend als crooner en is één van de grootste artiesten in de easy listening en traditionele pop maar hij zong veel genres, waaronder rock, country, bossa nova en mambo. Als je in de put zit moet je naar The House Of Bamboo. Met de zomer in aantocht is dit een heerlijk plaatje en daarom koos ik hem uit voor deze bijdrage. Heerlijke zang, heerlijke songtekst, heerlijke muziek. Een swingend mambo pareltje waar je alleen maar vrolijk van kan worden. Het nummer is geschreven door William Crompton en Norman Murrells.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.