De éné was mij in het geheel niet bekend, alhoewel IMDB de indruk geeft dat we hier te maken hebben met een veelgevraagd en gelauwerd actrice. De ander had ik al zeker dertig jaar niet meer in het vizier, sinds zijn vertrek uit Suede na Dog Man Star in 1994. Hij bleek niet stil te hebben gezeten, hij was vooral producer. Onder meer voor The Libertines, Aimee Mann en Tricky. Maar zoals dat heet: er zijn dagen dat ik niet aan Bernard Butler denk.

Dat is sinds kort anders. Jessie Buckley, Iers actrice die onder meer in de serie Fargo heeft gespeeld, en Bernard Butler, voormalig gitaarheld in neo-glamrock, hebben elkaar gevonden. De releasedatum van hun eersteling was 17 juni. De vier liedjes die wel zijn te vinden op alle daarvoor beschikbare kanalen beloven veel. Heel veel.

Buckley blijkt een zangeres die bij mij een beetje de herinnering oproept aan Nathalie Merchant van 10.000 Maniacs en ook wel een beetje aan de eerder genoemde Aimee Mann. Butler is als gitarist vooral dienend, zijn rol als producer kan denk ik niet worden onderschat. De melancholieke liedjes zijn ingekleed met harp, viool en chello, zonder dat het vol klinkt. Heldere en op de een of andere manier aangrijpende muziek op een prachtige manier gedragen door Jessie Buckley. Buitengewoon smaakvol gedaan. Daarmee één van de verrassingen van muzikaal 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.