The Weeknd scoorde in 2015 een hit met Can’t Feel My Face. Het deed het goed in de lijsten, waaronder nummer 1 in Amerika en ook in andere landen scoorde hij hoog. De naam The Weeknd suggereert dat het om een band gaat, maar het is een pseudoniem van Abel Makkonen Tesfaye, een Canadese zanger met een Ethiopische achtergrond. Hij probeert via zijn muziek ook de wat lastigere onderwerpen een podium te geven zoals mentale gezondheid en drugs.

Can’t Feel Your Face is zo’n nummer wat vooral gemaakt is door producers. Het zit goed en strak in elkaar, maar deze snob loopt er niet warm voor. Hoe anders is dat met de uitvoering van Red Band. Nee, niet het dropmerk maar een band uit Israël. Red Band (oorspronkelijk bekend als The Puppet Folk Revival) is een Amerikaans-Israëlisch trio van poppen die de hoofdpersonen zijn van de Red Band TV-serie, die twee seizoenen liep. De personages zijn een rockband onder leiding van de ranzige, oneerbiedige, grofgebekte Red Ohrbach die zogenaamd sterren waren zo’n 30+ jaar geleden. Na 30 jaar in de V.S. keert Red terug naar Israël om een comeback te lanceren. Ze spelen enkel en alleen covers en altijd in het Engels. En ja, dus hebben ze ook Can’t Feel Your Face van The Weeknd onder handen genomen in een duet met Ninet Tayeb, een vrouw gezegend met een stem waar je geen genoeg van kunt krijgen.

De uitvoering van Red Band is heerlijk, vol passie en emotie en rock. En wat muziek soms ook zo mooi maakt het is ook humoristisch, een pop en een prachtige vrouw die gepassioneerd een duet zingen en het werkt. Red Band een sympathieke band die zoals gezegd alleen covers uitvoeren, en ja zo’n band verdient een plekje in de rubriek coverstory’s en dat Ninet Tayeb meezingt dat is alleen maar geluk, wat een strot, wat een energie. Humor en muziek het gaat geweldig samen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.