Gabrielle scoorde in Europa enkele grote hits met Dreams, Rise en Out Of Reach. Terecht, want het zijn prachtige nummers. Verdere aandacht bleef eigenlijk wel uit en dat is jammer want ze heeft veel prachtige nummers gemaakt. Ik vind deze muziek veel mooier dan bijvoorbeeld die van Adele. Gabrielle heeft een prachtige warme stem die nooit verveelt. Ze staat bekend als een anti-diva. Haar rechteroog heeft een hangend ooglid. Ze liet geen cosmetische ingreep uitvoeren en werd bekend door het dragen van een ooglapje.

Het album Dreams Can Come True: Greatest Hits, Vol. 1 had ik al in huis toen ik heel jong was. Ik wilde graag de single Rise hebben maar die was niet los te koop en toen kwam mijn moeder thuis met dit album. Het is een schitterende compilatie met nummers die 30 jaar geleden een hit waren geweest en die over 30 jaar nog mooi zijn. De voornoemde hits staan natuurlijk op het album, Out Of Reach als nieuw nummer, en andere hoogtepunten zoals When A Woman en Going Nowhere, die zomaar Motown hits konden zijn, Give Me A Little More Time, If You Ever (met East 17) en Sunshine. Ook maakte ze een schitterende cover van Dionne Warwick’s Walk On By, dat overigens niet op elke versie van de CD staat. Ook het nummer I Wish, dat in Amerika een bescheiden hit werd, staat niet op elke versie.

Het prachtige en melancholische Should I Stay, geschreven door Gabrielle en Jon Sharp heb ik na lang wikken en wegen uitgekozen voor deze bijdrage. Gabrielle zingt over een onzekere liefdesrelatie. Gewoon schitterend gezongen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.