In huize den Das was het vaste prik. Er werd gezamenlijk naar TopPop gekeken, het is bijna niet meer voor te stellen maar veel meer keuze qua muziekprogramma’s was er ook niet. Als jochie van 13 jaar was ik zwaar onder de indruk dat op een avond in 1977 Ad Visser een artiest aankondigde met de naam Iggy Pop. Een gast gekleed in broek met ontbloot bovenlijf die als een wilde tekeer ging in de studio: geen plant die het overleefde. Mijn ouders vonden er wel wat van en ik ook. Ik vond het prachtig, indrukwekkend dit in tegenstelling van wat mijn ouders er van vonden. En nog steeds tot op de dag vandaag is het een heerlijk nummer zeer gewaardeerd door velen. Het begin is natuurlijk iconisch met die drumpartij. Lust For Life is een monument geschreven door Iggy Pop en zijn grote vriend David Bowie.

Lust For life is zo’n nummer waarvan je denk daar gaat niemand zijn vingers aan branden om het te coveren. Afijn, denken is iets anders dan weten want wat blijkt Lust For Life is vaak gecoverd. The Damned, Bruce Willis, Tom Jones, Tracy Bonham hebben zich er onder andere aan gewaagd. En toch het waren voornamelijk versies waar het nummer werd nagespeeld. JD McPherson laat zien en vooral horen dat het ook anders kan. Lust For Life in Countrystijl. En dat hij het spannend vond blijkt wel uit het feit dat hij Instagram de volgende woorden gebruikte bij de lancering van deze cover: This one was tricky. Who in their right mind would cover Lust For Life!? I’m sure this cover will offend a lot of people even BEFORE they hear it, and believe me, I understand. Een prachtige uitvoering van een iconisch nummer, ik kan niet anders zeggen. Hetzelfde nummer maar toch een andere twist, zeer geslaagd en toch swingend.

JD McPherson is een singer songwriter uit Oklahoma die bekend staat om zijn retrosound. Muziek die zijn wortels kent in de Rock & Roll, Rockabilly en Rhythm & Bluesmuziek uit de jaren ’50. Ik ben blij en nogmaals verrast dat hij dit nummer uit de jaren ’70 op deze manier eert en op prachtige wijze in het zonnetje zet. JD McPherson is zelf ook zeer benieuwd wat de heer Iggy Pop van zijn uitvoering vindt, hij eindigt de eerder aangehaalde instapost dan ook met volgende woorden: I hope Iggy hears it someday, and hears all the love that’s baked in.

Ik hoor in ieder geval de liefde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.