Amanda Ava Koci, bekend als Ava Max, is een Amerikaans-Albanese singer-songwriter. Haar vader en moeder zijn van Albanese afkomst, zelf is ze in de Verenigde Staten geboren. In 2020 kwam haar eerste album Heaven & Hell uit.

Voordat het album uitkwam was er vanaf 2018 een lange aanloop met maar liefst acht singles. Ik ben enorm fan van moderne nummers met retro invloeden. Met Born To The Night val ik met mijn neus in de boter. Het nummer is geschreven door Ava, Madison Love, Roland Spreckley, Henry Walter en Thomas Eriksen. Peter Schilling wordt ook als schrijver genoemd, omdat het refrein van Major Tom in dit nummer wordt gesampled. Dat doet voor mij niets af aan de originaliteit van het nummer.

Born To The Night is met zijn heerlijk twinkelende synths en een jaren ’80 groove echt een pareltje. De songtekst is mooi en ik kan me er zelf goed in verplaatsen. Ava beschrijft dat ze zich overdag niet op haar plaats voelt omdat ze zich verwant voelt met de nacht. En dat gevoel kan best lastig zijn in een maatschappij die daarop niet is ingericht.

So insane, I tell my heart to sleep all day
‘Cause, I don’t wanna deal with anything
I need a break
Dusk ’til dawn, in the city where the wild things are
When the wolves are out, no doubt, they’re cryin’ out my name

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.