Ik stond bij de kast waar alle CD’s netjes instaan; sommige van die schijfjes draai ik nog wel eens. Het voordeel van thuiswerken is dat je niemand stoort met welke muziek je draait. De kast met CD’s is redelijk gevuld. Ineens had ik een CDje in mijn handen die ik echt al jaren niet meer gedraaid had. Op het moment dat ik hem weer zag wist ik meteen dat er een geweldig  nummer op staat. Dat nummertje wat aan alle criteria voldoet van het ondergewaardeerde liedje. Even voor de duidelijkheid die criteria bestaan natuurlijk niet. Het is zeer subjectief en in veel gevallen nogal snobistisch van aard, als het gaat welk liedje er weer een podium krijgt op dit platform. Terwijl de CD-speler het schijfje tot zich nam wist ik meteen dat het nummer zes moest zijn. Het album werd in 1991 uitgebracht en het zal je als band maar gebeuren dat je een goed album uitbrengt, maar wat niet voldoende aansloeg. Moon In Scorpio van The Family Stand daar heb ik het dus over.

De maan staat in de astrologie symbool voor onze emotionele kant. Het laat zien hoe we met onze emoties omgaan, hoe we verbinden met onze intuïtie, onze moederlijke kant en ons instinct. Neem dat even mee en luister dan naar Shelter. Prachtig gewoon. De stem van zangeres Sandra St. Victor is emotioneel en zij zingt instinctief of te wel een dame met veel talent. En dat geldt ook voor de twee andere bandleden Peter Lord Moreland, en V. Jeffrey Smith. Shelter is een nummer wat ik zou omschrijven als soul met een stevig randje maar vol energie en emotie.

Finding peace in the shelter of your love
Ever sweet in the shelter of our love
An oasis in the desert
Its the shade over the sand
Give me peace the shelter
Shelter …
Love …

Iedere keer toen en nu weer raakt het nummer me. Zoals gezegd, het album waar dit nummer op staat had niet het succes wat het verdiende. Niettemin waren de bandleden in die tijd wel succesvol. Hun eigen album was dan geen commercieel succes, maar de bijdrage van The Family Stand aan het album Spellbound van Paula Abdull was dat wel. Zoals zo vaak zegt commercieel succes niets over hoe goed een nummer is; Shelter is daar weer zo’n typisch voorbeeld van. Er valt misschien nog heel veel over te zeggen, maar over muziek moet je niet te veel praten of schrijven. Luisteren daar is het voor bedoeld dus ik zeg luister naar The Family Stand en vooral naar Shelter. Een mooiere schuilplaats is er niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.