Donker. Herfstig weer. Regen tegen de ramen. Ik ben er vatbaar voor. Herfstblues. Met een beetje pech van oktober tot en met maart. Als iets me dan kan opfokken, is het vrolijke muziek. B52’s ofzo. Het heeft dezelfde op mij dezelfde uitwerking als Walking On Sunshine of Rob Gordon in High Fidelity. Het gevoel dat je dan dingen wilt slopen. Laat me lekker zwelgen in mijn herfstgevoel. Heerlijk.

Corona maakt dat niet makkelijker. Het gevoel dat de jus uit het leven is gehaald. Uit eten? Mooi niet. Een museum als Voorlinden? Dicht. Negen concertkaarten voor 2022 gekocht maar hoeveel er door gaan? En of die doorgaan op de dag dat die zijn gepland? Het wordt er allemaal niet vrolijker van. De uitzichtloosheid daarbij. Het is niet vrolijk makend. Daar hoort bijpassende muziek bij. Laat die passende muziek nou uit Nederland komen. The Vain Travail is een Nederlandse band met een prachtige, herfstige plaat. Beetje tussen Fleet Foxes en Bon Iver. Met die fijne strot van Arthur Adam. Liedjes die passen bij deze tijd van het jaar, mede gemaakt met Bertolf dus qua melodielijnen zit het ook goed. Pop Noir noemen ze het zelf, nou ja dat zal wel. Maar The Vain Travail heeft een mooie sfeervolle plaat afgeleverd, geschikt voor een groter publiek dan tot nu toe gevonden. Heerlijke muziek om 2022 mee te beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.