Sabotage ken je. Intergalactic ook. En Fight For Your Right natuurlijk! Iedere rechtgeaarde muziekliefhebber kan zo een hele trits liedjes van Beastie Boys opnoemen. Maar wat zijn nou de liedjes die je nog niet kent, maar volgens de kenners het meest de moeite waard zijn?

Die exercitie hebben we voor je gedaan. Fans en bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes hebben een playlist voor je samengesteld met een dwarsdoorsnede van het oeuvre van het dwarse New Yorkse drietal. En dan natuurlijk zonder de geijkte hits.

Ook is er – zoals altijd – een KINK-podcast met de verhalen achter de liedjes.

Ch-Check it out, die podcast!

Wist je bijvoorbeeld dat Beastie Boys ooit begonnen als punkband? En dat geen enkele sample van hun tweede album Paul’s Boutique was gecleard (waar ze later nog flink wat problemen mee hebben gekregen)?

2 comments

  1. na het zien van een (gedownloade versie) van de appletv Beasty Boys Story vindt ik ze nu helemaal niet meer ondergewaardeerd….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.