Steven Wilson en hij niet alleen, maar ook menig artiest in haar thuisland Israël, had het al snel door dat deze vrouw een stem van goud heeft. Op het nummer Pariah, ooit besproken in de hoopvolle battle, vervult zij een hoofdrol. Ninet Tayeb, de zangeres waar ik het over heb is ook verantwoordelijk voor prachtig solomateriaal. Ze zingt in het Engels, maar ook in het Hebreeuws, althans ik denk dat het Hebreeuws is. Die stem van haar is werkelijk fenomenaal, in welke taal ze ook zingt.

Ninet Tayeb timmert al sinds 2006 aan de weg, in 2018 brengt ze Self Destructive Mind uit. Een prachtig nummer, ingetogen en toch ontzettend energiek. Ik heb gekozen voor een Unplugged-versie die ze volledig in haar eentje uitvoert en waar haar stem prachtig uitkomt. Ze toont hier haar zangtalent in al haar grootsheid. Zo’n zangeres die instaat is om kwetsbaar en sterk tegelijkertijd te zijn.

Self destructive mind
Don’t let anyone cut down the wire
I’m still waiting for you to come clean
And I know yes I know you’re so tired
Would you let me in would you let me in would you let me in
Would you let me in would you let me in won’t you let me in

Een stem die je kan raken, het is iedere keer weer genieten, ze komt binnen en je kan er niet om heen. Ze staat voor wat ze zingt en wie ze is, bij haar is schreeuwen nog steeds zingen. Muziek is vaak genieten, maar bij Ninet Tayeb is het net wat meer. Je luistert niet alleen met je oren, maar met je hele lichaam. Ninet betekent dankbaar en dat kan je alleen maar zijn als er zangeressen met zo’n stem zijn. Luister, geniet, laat het binnenkomen en wees dankbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.