Brian Dunne is een singer-songwriter en gitarist uit New York die aan de weg timmert in de muziekindustrie. Zijn muziek is veelal een mix van folk, rock en een beetje country. Hij boekt inmiddels bescheiden successen maar de grote doorbraak is er nog niet gekomen. Er is eigenlijk vrij weinig informatie over hem te vinden, ook op zijn website is het schaars.

In 2018 bracht Brian het wonderschone New Tattoo uit. Prachtige, diepgaande teksten en krachtige zang. Dit nummer dringt echt door tot je ziel. Het is puur en op het leven gegrepen. Het nummer krijgt momenteel enige aandacht op de Nederlandse radio maar niet genoeg en daarom moet het aan onze eregalerij worden toegevoegd.

Als je nog niet zo bekend bent met Brian’s muziek dan is de Timberhouse Sessions een leuk album om te luisteren. Dit is een live-compilatie van vroegere opnames van Brian. Op Bug Fixes & Performance Improvements staan deels dezelfde nummers en ook andere nummers, evenals Selling Things ook een aanrader om eens te luisteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.