In 2001 werd de film Moulin Rouge uitgebracht, een film waarin popmuziek een belangrijke rol speelde. Baz Luhrman regisseerde deze musical film en hem kennen we natuurlijk van de onvolprezen hit Everybody’s Free (To Wear Sunscreen). Het jaar dat de film uitkwam moest ik wel opzoeken, het geheugen van een mens is een vreemd fenomeen. Ik weet dus nog wel heel goed waar ik was toen ik het nummer voor het eerst hoorde wat hier centraal staat. Ik zat in de auto en luisterde naar Isabelle op 3FM. Een radioprogramma wat werd gepresenteerd door Isabelle Brinkman tussen 18.00 en 20.00 uur. Het was de tijd dat 3FM er nog toe deed. Zij kondigde dit nummer aan als iets speciaals en dat was het ook. Een cover van Roxanne, de grote hit van The Police.

Roxanne was flink onder handen genomen door José Feliciano en de hoofdrolspelers Ewan McGregor en Jacek Koman. De versie van The Police wordt gebruikt als een fundament waar het één en ander omheen is gebouwd. Violen spelen een hoofdrol in deze versie en ook qua tekst waren er wat aanpassingen. De titel kreeg ook een kleine aanpassing Roxanne werd El Tango De Roxanne. De reggaebeat is nergens meer terug te vinden. Niettemin blijft het origineel de basis, maar heeft men er toch een heel ander nummer van gemaakt en toch is en blijft het een cover. Zo’n cover wat niet even na gespeeld wordt maar waar een compleet eigen versie van is gemaakt. Ik vond het toen der tijd geweldig, die stem van Jacek Korman, een theatrale uitvoering van wat al een geweldig nummer was. Voor mij staat dit nummer voor altijd in mijn geheugen gegrift met dank aan Isabelle Brinkman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.