We hadden eind juni goede hoop op een festivalrijke zomer, maar los van de vele regen in juli viel het een en ander in het water vooral door de ondoordachte acties van de overheid. Popi Hugo met de hippe schoenen riep Dansen met Janssen en liet alle regels varen: het werd een regelrechte flop met als gevolg dat vrijwel alle muziekfestivals de podia weer moesten afbreken.

Daarom vanavond in het Snobuur een terugblik op Ein Abend In Wien: een eenmalig tweedaags muziekfestival dat dertig jaar geleden (1991) op 31 augustus en 1 september in De Doelen in Rotterdam is gehouden. Het wordt gezien als de opvolger van Pandora’s Music Box (1983-1985) en de voorloper van Lowlands nieuwe stijl. Vernieuwend aan dit festival was naast de programmering van alternatieve muziek en literatuur ook de aandacht voor decoratie en de zogenaamde verschijnselen: kleine theatrale interrupties.

Er traden een aantal (toekomstige) grote namen op, zoals Nine Inch Nails, Sonic Youth, Blur, Nirvana en Smashing Pumpkins. Maar vanavond om 22.00 uur via Pinguin radio (player opent in nieuw tabblad) komen andere (minder bekende?) acts aan bod.

1993 Dinosaur Jr. – Out There
1980 Eton Crop – Timmy Barker Is A Coward
1991 Galliano – Nothing Has Changed
2009 Nick Cave & Deborah Harry – Free To Walk
1991 Carter The Unstoppable Sex Machine – A Prince In A Pauper’s Grave
1990 Bob Mould – Black Sheets Of Rain
2020 Smashing Pumpkins – Cyr
1990 Quazar – The Seven Stars
1991 Son Of Bazerk – The Band Gets Swivey On The Wheels
2015 Arno – I’m Just An Old Motherfucker
1993 Miranda Sex Garden – Gush Forth My Tears (Interest At Source Mix)
2002 35007 – Evaporate
2017 Mark Eitzel – The Last Ten Years

De rood gearceerde titels hebben een link naar de blog over het liedje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.