Nils Frahm is een Duitse componist en muzikant. Hij combineert akoestische en elektronische instrumenten en in zijn muziek ligt de nadruk vaak op de piano en synthesizers. Nils staat bekend om het gebruik van vintage elektronische apparatuur en om zijn onconventionele microfoonplaatsing en speeltechnieken. Dit levert unieke, warme en uiteraard prachtige muziek op.

Woodkid is een filmcomponist, beeldend kunstenaar en singer/songwriter van melancholische en barokke nummers. Hij begon zijn carrière als regisseur van muziekclips en regisseerde clips van onder andere Lana Del Rey, Drake en Rihanna.

Enkele jaren geleden toen ik wat muziek aan het inslaan was bij Plato in Groningen stond het album All Melody van Nils Frahm op. En hoe langer ik in de winkel stond, hoe fijner de muziek klonk. Bij het afrekenen vroeg ik welke muziek er gespeeld werd en heb ik het album meteen meegenomen. Natuurlijk ben ik verder gaan zoeken naar muziek van Nils en zo kwam ik Winter Morning I tegen. Het nummer is gecomponeerd door Woodkid voor de korte film Ellis. Nils schreef aan het stuk mee en voert het uit. De film zelf heb ik nooit gezien en tot het schrijven van deze bijdrage wist ik ook niet dat het daarvoor gemaakt was, maar wat ik wel weet is dat het een schitterend nummer is. Het nummer neemt je mee op een diepgaande reis en maakt veel indruk. Het begint rustig en bestaat veelal uit schitterend, delicaat pianospel en werkt uiteindelijk toe naar een eerste hoogtepunt. Dan valt het nummer stil, om weer toe te werken naar een hoogtepunt van prachtige strijkers. Een schitterende en krachtige compositie die het beste tot zijn recht komt wanneer je hem luistert met een goede koptelefoon of met een stel goeie luidsprekers. Laat je meevoeren en laat je gedachten de vrije loop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.