Melody Gardot is een veelgeprezen vocalist die bekend staat om haar schemerige jazz, Latijnse en Braziliaanse geluiden, folk en artistieke pop. In Nederland scoorde ze enkele bescheiden hitjes maar eigenlijk staat ze hier helemaal niet onder de aandacht. Melody staat bekend om haar mooie, een beetje duistere en sombere, delicate vocalen. En die vocalen bevallen mij heel goed.

In 2003 werd Melody, terwijl ze aan het fietsen was, aangereden door een SUV. Ze raakte zwaargewond en moest zelfs het doen van simpele taken opnieuw leren. Ook raakte ze overgevoelig voor geluid en licht. Op aanraden van een arts werd muziek en zang een belangrijke factor tijdens haar herstel. Zo ontstond de muziek carrière van Melody. Tegenwoordig heeft ze nog steeds last van de gevolgen van het ongeluk.

In 2020 bracht Melody het album Sunset In The Blue uit. Het hele album is meer dan het luisteren waard. Het is een beetje duister, een beetje triest, gevuld met jazz klassiekers, Braziliaanse muziek en intieme ballades. Het hele album sleept je mee op een heel aangenaam avontuur. Het romantische From Paris With Love, geschreven door Gardot en Pierre Aderne, neemt je heerlijk mee naar een Parijs in de schemering. Het is een nummer dat zo voor een soundtrack gebruikt kan worden. De fijne, sombere en rustige vocalen doen je op een hele prettige manier mee zweven, even weg van de realiteit. Voor het nummer heeft Melody muzikanten van over de hele wereld (onder meer de Verenigde Staten, Armenië, Zuid-Korea, Japan, Australië, Brazilië en Noorwegen) uitgenodigd om stukken voor het nummer op te nemen. Melody stond er hierbij op dat de muzikanten werden vergoed conform een standaard Brits studioloon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.