Je zou het een uit de hand gelopen hobby kunnen noemen. Bijna tien jaar geleden, op 7 mei 2011, schreef ik de allereerste bijdrage voor Ondergewaardeerde Liedjes:

Eigenlijk was de blog, toen nog gehost op Tumblr, een vingeroefening. Voor mijn werk was ik eigenlijk wel eens benieuwd hoe dat bloggen in zijn werk ging; wat werkt wel, en wat werkt niet? Geen betere manier om daar achter te komen dan door te gaan schrijven over je eigen fascinaties; liedjes die briljant zijn maar niet de aandacht krijgen die ze verdienen.

Het werkte. Vooral toen medebloggers gingen aanhaken en we in 2012 de Snob 2000 (ook voor de gein) lanceerden, ging het hard. En nu hebben we er alweer bijna tien jaar op zitten, waarin ruim 2.300 blogs zijn gepubliceerd over ruim 4.500 liedjes.

7 mei: JQBX-feestje!

Die liedjes staan (natuurlijk) centraal als we 10 jaar Ondergewaardeerde Liedjes vieren. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een Spotify-lijstje waarin je alle pareltjes uit het afgelopen decennium terug kunt luisteren.

Op 7 mei organiseren we een feestje: een JQBX-feestje om precies te zijn! De DJ’s van Ondergewaardeerde Liedjes nemen je mee door hun favorieten uit die all-time lijst. Om 20 uur gaan we los in deze kamer. Enige wat je nodig hebt, is een Spotify premium-account.

Juli jubileummaand

De hele maand juli staat ook in het teken van 10 jaar Ondergewaardeerde Liedjes. Onze bloggers halen de mooiste liedjes weer even naar boven; die ze zelf ooit al hebben bewierookt, maar ook de liedjes die ze juist door anderen hebben leren kennen.

De Ondergewaardeerde Playlist, inmiddels een vaste waarde bij KINK, zal in juli en augustus ook in het teken staan van 10 jaar Ondergewaardeerde Liedjes. Dus geen afleveringen waarin één artiest centraal staat, maar de Meest Ondergewaardeerde Liedjes Aller Tijden.

Met dank aan Rob Bakker voor het prachtige logo: check ook onze socials voor de bewegende variant!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.