Langzaam kunnen we weer uitkijken naar de zomer. En dan hopelijk Een Zomer Waarin Alles Weer Mag. Want na bijna anderhalf jaar lam geslagen naar een schermpje te hebben moeten turen, zijn de meeste muziekliefhebbers wel weer toe aan een festivalletje of tien. Festivals waarin weer lekker los kan worden gegaan met vrienden. Lekker dansen zonder de angst om binnen die vermaledijde 1½ meter bij de buurman te komen.

Al die opgekropte energie mag er wel uit. En mag ik zo vrij zijn om daar een tip voor aan te dragen? Can’t Stop Moving van Sonny J. De elektronische muziekproducer uit Liverpool had in 2008 met dit nummer een grote hit in Engeland dankzij een remix van Mirwais Ahmadzaï, kortweg Mirwais. Een naam die wellicht niet direct belletjes doet rinkelen maar een van de vaandeldragers van de Franse dance-scene is. Hij maakte vooral naam als schrijver-producer voor Madonna. Onder andere Music, Don’t Tell Me en Die Another Day zijn mede van zijn hand.

En met deze remix schoot hij ook Sonny J de Engelse hitlijsten in. Met zijn bemoeienis promoveerde hij het tot een lekker dynamisch nummer, bijzonder funky en dus een nummer waarbij het moeilijk is om je voeten stil te houden. Het liedje bereikte Nederland echter niet: het haalde niet eens de Tipparade. Alleen in Japan werd het naast zijn thuisland nog een hit.

Terwijl deze enorme bak energie wat mij betreft prima de concurrentie aan had gekund met bijvoorbeeld I Know You Want Me of I Gotta Feeling. Ook van die heerlijke zomerknallers die in de zomer na de release van de remix door Mirwais grote hits waren. Te vroeg gepiekt vrees ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.