Ze worden gezien als de laatste survivors van de grunge-periode. Dat betekent echter niet dat Pearl Jam altijd is blijven teren op de successen van begin jaren negentig. Of dat ze muzikaal nooit zijn gegroeid.

Integendeel; na het grote succes van Ten en Vs. begon het eigenlijk pas. In deze Ondergewaardeerde Playlist nemen de fans je mee door het oeuvre van deze legendarische band uit Seattle. Dertig kenners hebben een lijst samengesteld met de liedjes die je stiekem gewoon de allermooiste zijn van Eddie Vedder en zijn vriendjes.

Black, Jeremy en Alive kent iedereen wel; als je Pearl Jam wilt leren kennen en waarderen, geef dan ook eens State of Love And Trust, Indifference en Corduroy een kans.

Natuurlijk is er ook weer een KINK-podcast: host Stefan Koopmanschap haalt hier met een paar van de samenstellers – Pascal van Beusekom, Freek Janssen, Martijn Janssen, Frank Meeuwsen en Maarten Scheer – mooie verhalen op over ondergewaardeerde Pearl Jam-pareltjes.

Luister naar de KINK-podcast.

 

One comment

  1. Top dat de podcast er weer is.
    Maar kan de playlist ook weer op spotify gezet worden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.