Ze trokken een heel weekend door omdat ze bang waren om de ‘flow’ te verliezen, maar aan het eind van het weekend mocht het resultaat van het onafgebroken componeren er zijn: Janeiro. Een instrumentale dance-plaat van het Nederlandse duo Solid Sessions. Een klassieker in de dop.

De track werd opgepikt en groeide uit tot de meest gedraaide plaat op Ibiza dat jaar, maar er lag nog méér in het verschiet. Twee andere Nederlandse producers, Pronti & Kalmani, hadden namelijk grote plannen met het nummer. Ze wilden er een vocale versie van maken. De originele producers vonden het geen probleem maar bemoeiden zich er verder niet mee. Zij zaten niet te wachten op een ‘commerciële’ versie. Het doel was geweest de clubs te bereiken en dát was gelukt.

Hun platenlabel zag er wél brood in. Zij vroegen de Nederlandse zangeres Vera Kramer er de tekst bij te schrijven en op 20 september 2001 zag de Pronti & Kalmani Vocal Mix van Janeiro het levenslicht. En vervolgens veroverde de track de rest van Europa. In meer dan tien landen behaalde het een plekje in de Top 10.

Niet in Nederland overigens. Meer dan een 28ste plaats zat er niet in, maar het liedje zat wel voorgoed in het geheugen gebeiteld van de dance-scene. Veel artiesten zouden er later nog hun draai aan geven en in 2020, twintig jaar na de release van het origineel, kreeg het zelfs een heus eerbetoon met een EP met vier nieuwe remixen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.