Op Valentijnsdag 1976 wordt het album Dreamboat Annie uitgebracht, op de cover van het album zijn de zusjes Wilson te zien. Ann en Nancy Wilson zijn  muzikale zusjes die tot op de dag van vandaag het muzikale hart vormen van de Heart. Ik denk dat iedereen nagenoeg de band wel kent van de grote klassiekers Crazy On You en bijvoorbeeld Alone. Dreamboat Annie is het eerste album van de band en zo mogelijk ook meteen het succesvolste.

Dreamboat Annie is niet alleen de titel van het album maar er staan ook drie nummers op die zelfde titel dragen, Dreamboat Annie (Fantasy Child), Dreamboat Annie en Dreamboat Annie (reprise). Wat is het verhaal achter het feit dat drie nummers dezelfde titel hebben en tekstueel slecht heel licht afwijken? De eerste begint heel rustig en in de tweede versie gaat Annie de grote stad in.

Going down the city sidewalk alone in the crowd
No one knows the lonely one whose head’s in the clouds

De eerste gedachte is dat het een autobiografisch nummer is, Annie en Ann Wilson de link is snel gelegd maar volgens de verhalen is het dus niet zo. Annie is een karakter wat je op verschillende albums tegen komt. Nancy Wilson vertelt in een interview: Ann had gewoon het idee om het Dreamboat Annie te noemen. “Natuurlijk niet over mezelf”zei ze. En dat is waar. Het gaat niet echt over Ann. Het is een Thema dat in andere songs voorkomt, zoals Bebe le Strange en Little Queen. Het is een karakter dat min of meer opgroeit op onze albums en dat wel ergens op op ons slaat, maar niet direct over Ann gaat.

Hoe dan ook het is een prachtig nummer, live staat het als een huis. Een heerlijk ritme, prachtige samenzang en de wind die Annie streelt als zijn geliefde.

Heading out this morning into the sun
Riding on the diamond waves
Warm wind caress her
Her lover is seems
Oh Annie
Dreamboat Annie, ship of dreams

Zoals de zusjes Wilson het uitvoeren….ik geloof het allemaal. Indien het dan over girlpower hebt, dan is dit wel een ultiem voorbeeld. Al 43 jaren actief in de muziek; veel zullen dat de zusjes Wilson niet nadoen. Dus als er al meer vrouwen in de Snob 2000 moeten dan mag eigenlijk Dreamboat Annie niet ontbreken en dus ook Ann en Nancy Wilson niet.

2 comments

  1. Het mooiste album van Heart!
    Er bestaat ook een leuke singleversie van het titelnummer waarbij het prachtige intro van Crazy On You wordt gebruikt als intro.

  2. Wereldalbum , terug naar mijn jeugd waar ik dit thuis grijs heb gedraaid , magic man it is ! 😁👍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.