Een zeer veelzijdige zangeres die succesvolle soul, R&B, traditionele pop en jazzplaten op haar naam heeft staan en de dochter van jazz en pop legende Nat King Cole. Dan kan ik het natuurlijk alleen maar over Natalie Cole hebben. Veertig jaar lang had ze een zeer succesvolle carrière waarin ze onder meer negen Grammy’s won. In Nederland is er weinig muziek van haar blijven hangen, behalve This Will Be. Gezondheidsproblemen achtervolgden haar helaas en ze overleed in 2015 veel te vroeg, slechts 65 werd ze.

Behalve This Will Be, dat gewoon echt een heerlijk nummer is, heeft Natalie veel serieus goede platen opgenomen en ik laat het dan ook zeker niet na om een daar een aantal van te benoemen: Joey, I Can’t Say No, Mr. Melody, Touch Me, Party Lights, I’m Catching Hell, Route 66, Cry Me A River, Fiesta In Blue en Calypso Blues.

Ik heb nu een ander nummer gekozen, namelijk I’ve Got Love On My Mind. Dit souljuweeltje is geschreven door Chuck Jackson en Marvin Yancy. Het staat op haar vierde studioalbum, maar de zeven minuten durende live-versie op Natalie Live! is echt fantastisch. Natalie is sexy, en zingt met een heerlijke soul en passie. Love had ze zeker on haar mind. Het hele live album is echt super. Een begenadigd zangeres die echt onterecht totaal ondergewaardeerd is bij ons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.