BAM! De stembussen voor de Snob 2000 zijn weer geopend.

πŸ‘‡

Stem hier! πŸ‘ˆ

πŸ‘†

De Snob wat?

De Snob 2000 is een jaarlijks muziekfeestje. Noem het de alternatieve tegenhanger van de Top 2000. Bij ons kun je stemmen op liedjes die niet op de keuzelijst staan van de Top 2000, of die er al jaren in staan en de lijst toch niet halen.

Dit jaar kun je kiezen uit ruim 7.000 liedjes: check hier de keuzelijst. Wil je liever bladeren door je favoriete genres of decennium, dan kan dat hier ook. Nieuw dit jaar zijn de genres Krautrock en Kerstplaten (voor wie het niet kan laten).

De lijst van vorig jaar vind je hier. We weten in elk geval zeker dat we dit jaar een nieuwe nummer 1 krijgen, want liedjes die de toppositie van de Snob 2000 behalen zijn het jaar erop niet meer herkiesbaar. Daarom vind je Arriving Somewhere But Not Here van Porcupine Tree, Exit Music (For a Film) van Radiohead en Rebellion van Arcade Fire niet meer terug in onze keuzelijst.

Uitzending op Pinguin Radio

De complete lijst wordt uitgezonden door Pinguin Radio van 18 tot en met 31 december, met Arjan Snijders, RenΓ© Kint en DJ Ratz.

Extra aandacht voor vrouwen

Vanaf 21 november staan we op Ondergewaardeerde Liedjes elke dag stil bij een liedje uit de keuzelijst van een zangeres (of band met een frontvrouw). Omdat er toch wel net wat meer genderdiversiteit in de lijst mag.

Dus:

πŸ‘‡

Stem hier! πŸ‘ˆ

πŸ‘†

7 comments

 1. Muziek is een kwestie van smaak. Daarom snap ik dat verhaal over genderdiversiteit niet. Mogen we nog zelf bepalen wat we goede muziek vinden?

  1. “Over smaak valt juist te twisten”-Youp van ‘t Hek

 2. Prima keuzelijst weer. Toch weer wat goede vernieuwing gevonden in de genres die mij aanspreken. Complimenten!

 3. Kutlijstjes altijd! Ten eerste….welke halvezool luistert in godesnaam nog radio πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜‚….ik pak wel een cd en kies zelf, zonder gewauwel…..en ja, cd, ik ben geen hipster die terug gaat naar vinyl en nee, al he-le-maal geen streaming, die vinyl hipsters kopen in ieder geval nog gewoon muziek vaak omdat ze er om geven (de groep interessant-doeners buiten beschouwing) en vaak het geluid van vinyl beter/warmer vinden en het artwork van een hoes groter is. En daar hebben ze wel een punt, maar de cd bergt lekkerder op en ik heb me altijd geirriteerd aan de krasjes, zellfs al is het minimaal.

  Lijstjes. Elk lijstje is sowieso persoonlijk, zelf vind ik het vrijwel onmogelijk om iets het beste te vinden met zoveel moois….favorietenlijstje is beter eigenlijk. In zo’n top2000/1000/whatever staan altijd goede nummers maar ook tenenkrommend slechte. Als een Claudia de Breinaald er hoog in staat of sowieso in staat dan ben je al gewoon klaar met de geloofwaardigheid. Dan gaan ze in deze sneeuwvlokjestijd ook nog janken om meer artiesten met wat donkerder huidskleur en ook wat tussen de benen zit qua orgaan schijnt belangrijker te zijn dan de daadwerkelijke smaak……geforceerde nonsens dus.
  En ook deze Snob lijst begint al te zeiken over die gender idioterie terwijl het uitgangspunt toch best ok te noemen was. Gewoon weer een zoveelste lijstje dus met overbekende naampjes en misschien hier en daar een verrassinkje maar toch aan de redelijke safe kant……er is zoveel meer en beter. πŸ˜‚

  Weet je wat, ik draai gewoon lekker mijn eigen muziek….zoals altijd. 😁

 4. Er bestaat muziek die mij aanspreekt en er is muziek die dat niet doet.
  Niets meer, niets minder.

 5. Foutje in de keuzelijst: het zogezegde “Mocadades” (met het mooie “Eres TΓΊ” ) moet Mocedades zijn. Dus een andere klinker als 4de letter. Dat lied, soms wel het mooiste Eurovisiesongfestival-lied ooit genoemd, stond overigens tot en met 2015 gewoon in de Top 2000, dus het zou mooi zijn als het er nu weer inkwam (maar daarvoor moeten we natuurlijk op een andere site zijn) . Groetjes uit BelgiΓ«

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.