De Snob 2000 stembusronde (21 november tot en met 1 december) komt in zicht en dus worden er de komende weken kanshebbers en tips gedraaid. Vanavond om 22.00 uur komen vrijwel alle genres voorbij waaronder een onontdekte Sex Pistols-track. Nou ja, bijna dan. Bovendien staat bij meer dan 30% van de liedjes een dame aan het roer. Alle reden dus om te luisteren via Pinguin radio (player opent in nieuw tabblad).

De kanshebbers voor een Snob 2000-notering:
1969 The Sound Of Imker – Doomsday Train
1982 Go-Go’s – Vacation
2016 Ryley Walker – The Roundabout
1979 Eroc – Wolkenreise
2009 Leona – Shake Ya Tail Feather
1992 The Mummies – The Fly
2020 Palila – On The Wall
1984 Section 25 – Looking From A Hilltop
1992 Jimmy LaFave – Only One Angel
2013 Slongs Dievanongs – Lacht Nor Mij
1958 Lord Rockingham’s XI – Hoots Mon
2020 Laurie Wright – I’ve Cracked It
1972 Highway Robbery – Promotion Man
2001 The White Stripes – Hotel Yorba
2018 Anna Von Hausswolff – The Mysterious Vanishing Of Electra
1968 Buffalo Sprinfgield – Expecting To Fly

De rood gearceerde titels hebben een link naar de blog over het liedje.

2 comments

  1. Fijn dat ook dit jaar de snob2000 doorgaat. Ik heb nog een vraag: hoe komt de keuzelijst eigenlijk tot stand? Ik meen me van vorig jaar te herinneren dat er van tevoren drie nummers opgegeven konden worden waarvan de luisteraars vonden dat ze in de keuzelijst moesten komen. Is dat dit jaar anders?

  2. Nummers kunnen op verschillende manieren in de keuzelijst terechtkomen. Er staan natuurlijk de nummers van de afgelopen Snob 2000 in (afgezien van de nummers die ook in de Top 2000 zijn terechtgekomen). Ook andere nummers die vorig jaar in de keuzelijst stonden, ook stemmen kregen maar niet genoeg om de Snob 2000 te halen. Verder worden de nummers toegevoegd die het afgelopen jaar zijn besproken hier op Ondergewaardeerde Liedjes. En dan is er natuurlijk nog wat natte vingerwerk van nummers die afgelopen jaar zijn uitgekomen en goed in de Snob 2000 zouden passen of oudere nummers die ook een kan verdienen in de keuzelijst.
    En ja, bij het stemmen voor de Snob 2000 zijn er ook drie vrije keuzes. Ook als een nummer niet in de Snob 2000 is gekomen via vrije keuzes dan worden deze vrije keuzes het jaar erop wel toegevoegd aan de keuzelijst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.