Hij was een graag geziene gast in de Engelse clubs toen eind jaren ’80 – begin jaren ’90 de house haar doorbraak beleefde. Boy George, de excentrieke frontman van de Culture Club, dook regelmatig op in het nachtleven van Londen. Hij had wat solo-hits gehad en was op zoek naar een nieuwe, muzikale richting. Die richting werd dus dance.

De eerste twee albums in dit genre bracht hij onder zijn eigen naam uit. Ze deden commercieel gezien weinig, al kwamen singles daarvan regelmatig voorbij in de clubs. In 1989 richtte hij het project Jesus Loves You op. Een samenwerking op zijn eigen label, waaraan hij zelf deelnam onder het pseudoniem Angela Dust, een verwijzing naar de drug PCP.

Met deze samenwerking haalde hij wél de charts in het Verenigd Koninkrijk, onder andere met de Land Of Oz-remix van Generations Of Love. Met de opvolger wist hij als Jesus Loves You vervolgens ook het buitenland te bereiken. In Oostenrijk stootte dit plaatje zelfs door naar de tweede plaats. De single, Bow Down Mister, had hij gemaakt naar aanleiding van zijn ontmoeting met de Hare Krishna-beweging. Hij was nogal onder de indruk hiervan en zou later zeggen dat deze beweging hem hielp om uiteindelijk van zijn heroïneverslaving af te komen.

In Nederland hadden we tot dan toe nog géén kennis mogen maken met Jesus Loves You. Dat zou pas gebeuren toen het project in 1991 de La La Gone Ga Ga-remix van Generations Of Love als single uitbracht. En met een 12de plaats in de Nederlandse Top 40 werd het een flinke hit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.