Hadden we nog maar één colaatje gedronken. Was ik nog maar één keer naar het toilet gegaan. Op het verkeerde moment op de verkeerde plaats: het overkwam de vriendin van de Belgische DJ Kenn Colt. Terwijl hij achter haar aan reed, knalde een spookrijder frontaal op haar auto, met fatale afloop.

Het zorgt er voor dat de clip bij Come Back To Me extra ijzingwekkend is om naar te kijken. Het filmpje maakte hij voor haar begrafenis, de muziek kwam later. Al wilde hij niet dat het een treurig nummer zou worden. Het resulteerde in een ode aan het leven: geniet van het nú. Elk momentje met familie, partner of vrienden. En met deze boodschap vliegt hij sindsdien de wereld over.

Ik leerde de DJ kennen door Feels Like A River. Een vrolijk, opzwepend nummer dat stamt uit de tijd dat hij nog onwetend was over wat hem te wachten stond. Hij had net een platendeal gescoord met Warner Music en had al wat mooie festivals op zijn naam staan. Met zijn vriendin maakte hij plannen om als duo – hij DJ, zij danseres – de wereld rond te trekken, maar die werden op die dag in november 2017 in één klap van tafel geveegd.

De kort daarna geplande tour door China werd dan ook afgezegd, maar hij pakte snel de draad weer op. En dat de diepste dalen ook vaak de mooiste muziek opleveren bewijst Come Back To Me. Een plaat met een indrukwekkend verhaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.