Je hebt van die nummers die mij niet lang genoeg kunnen duren. Een prachtig voorbeeld daarvan is Spanish Moon van Little Feat. Een heerlijk ritme, blazerssectie die het nummer een heerlijke groove meegeven. Die blazerssectie is trouwens Tower Of Power. Spanish Moon is een mooi kort verhaaltje, want helaas het duurt slechts drie minuten zoals het op het album Feats Don’t Fail Me Now staat. Uitgebracht in 1974.

Spanish Moon, een kroeg in Old South Baton Rouge in een wijk in New Orleans. Het was niet zomaar een kroeg maar zonder enige overdrijving zou je het een foute kroeg kunnen noemen. Een foute kroeg, maar wel een kroeg waar het te doen was: hoeren, oplichters en dus een geweldige zangeres. De zangeres gezegend met een stem die er voor zorgde dat Lowell George onder ander zijn horloge verkocht alleen maar om haar te kunnen horen zingen.

I pawned my watch, and I sold my ring
Just to hear that girl singing, (hear that girl sing)
Don’t take long, to wake up ruined
The women will down at the Spanish Moon

Een zangeres en kroeg die je naar de afgrond van het bestaan drijven, het gebeurde allemaal in The Spanish Moon. Little Feat is  een geweldige band, met een geweldige zanger, de eerder genoemde Lowell George. George is ook weer zo’n talent die te vroeg aan zijn einde kwam door een levensstijl die de meeste mensen niet lang volhouden. Het is en blijft eeuwig zonde dat dergelijke artiesten te vroeg afscheid nemen van het Aardse. Over de afgrond van het bestaan gesproken. Gelukkig blijft de muziek voor altijd bewaard en waar je het ook draait in een kroeg of thuis het blijft gewoon goed.

One comment

  1. Op waiting for Columbus duurt het nummer 2x zo lang en is ook nog live……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.