Normaliter staat in juli en augustus het wekelijkse Snobuurtje in het teken van de festivals. Maar ja, dit jaar even niet. En dus gaan we wat anders doen. Elke vrijdag zal een Nederlands musicus speciaal voor de uitzending een lijstje samenstellen van zijn favoriete liedjes; twee per decennium: een totaal van twaalf ondergewaardeerde liedjes.

Vanavond bepaalt Anneke van Giersbergen het muziekpalet. Een veelzijdig zangeres die haar zegetocht in 1994 bij The Gathering begon. Vervolgens maakt ze – behalve haar soloprojecten – deel uit van Aqua de Annique, The Gentle Storm en Vuur. Maar laten we de vele gastoptredens en samenwerkingen met onder andere Ayreon, John Wetton, Anathema, Danny Cavanagh, Globus, Napalm Death, Devin Townshend, Lorrainville, Árstíðir en Amorphis niet vergeten. Alleen daarmee kunnen we al een avondvullend radioprogramma maken. Maar welke zijn haar favoriete tracks? Luisteren vanaf 22.00 uur via Pinguin radio (player opent in nieuw tabblad).

2012 Anneke van Giersbergen – Feel Alive
2014 Opeth – Cusp Of Eternity
2003 Deftones – Minerva
1966 The Beatles – For No One
1984 David Sylvian – Brilliant Trees
1993 Prince – Power Fantastic
1971 Argent – Hold Your Head Up
2000 A Perfect Circle – 3 Libras
1994 Urban Dance Squad – Demagogue
2014 Mastodon – Thread Lightly
1963 The Beach Boys – In My Room
1973 John Denver – Sunshine On My Shoulders
1981 King Crimson – Matte Kudasai
1995 The Gathering – Strange Machines

De rood gearceerde titels hebben een link naar de blog over het liedje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.