Over de elpee Enfant Terrible van Bert de Coninck (in samenwerking met Jean Rousseau) had ik wel een stukje willen schrijven, want die staat vól met ondergewaardeerde ijzersterke liedjes. Gelukkig maar helaas zag ik echter dat Evelyne al door Willem Kamps geblogd is.

Toch is het bizar. Evelyne is niet verder gekomen dan de 24ste plaats in de Nederlandse Tipparade, en in België dát niet eens. Ik ken die plaat van vroeger, een zus van een vriend had hem, dus ik mocht hem opnemen, en ik heb het altijd een waanzinnig toffe plaat gevonden! Maar nóóít in een winkel zien staan.

Precies zeven jaar geleden vroeg een collega of ik een plaat van zijn moeder wilde digitaliseren en op CD branden, want hij was nergens op CD te krijgen. Tuurlijk, geen probleem! Komt hij de volgende dag met Enfant Terrible van Bert de Coninck op de proppen! Vol met tikken en krassen weliswaar, maar toch! Ik heb hem zo goed als ik dat toen kon gerestaureerd, en twee keer op CD gefikt. Moeder blij, ik blij…

En ik ging kijken of er iets van Bert de Coninck op YouTube te vinden was. Dat hield niet over; twee liedjes van zijn latere (half T.C. Matic) band Crapule Deluxe, en Evelyne. Vervolgens heb ik als een waar rechercheur Bert de Coninck op weten te sporen, en heb hem toestemming gevraagd om de hele elpee op YouTube te zetten. Dat vond hij gelukkig Prima DeLuxe, en sindsdien is hij meer dan 6.000 keer bekeken/beluisterd!

2 comments

  1. Fijn om dit te lezen van een liefhebber. Ik ben zelf de gelukkige bezitter van 3 singles en 2 LP’s van deze zeer ondergewaardeerde en daarmee onderschatte artiest. Fan vanaf het uitkomen van Evelyne. Dank je wel voor jouw uitgebreide verhaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.