Your captivating eyes
The clever way they smile stops him in his tracks
And add your pretty face you keep him in his place
He’d do anything you ask

In de jaren ’80 had ik een stapmaatje. Minimaal een keer per week gingen we er op uit. Steevast een drankje, een hapje en dan de kroeg of dancing. Op een zekere avond ontmoette hij een leuke dame. Uit mijn ooghoek zag ik direct dat hij helemaal hoteldebotel was en dat de tegenpartij hem ook wel zag zitten. De relatie bloeide, maar er bleek een piepklein probleempje: ze was getrouwd. Ergo, de  logeerkamer in mijn flat werd hun liedfesnestje zonder dat er verdere stappen ondernomen werden. Dat gaf te denken en helemaal toen hij ineens Ik Weet Niet Hoe van Benny Neyman ging draaien. WTF? Hij was meer van fusion en lichte rock. Het bleek dat hij het singletje met de afdruk van haar mond op de hoes (lipstick) van haar gekregen had. Bij mij gingen alarmbellen af, maar hij vond het een lieve geste. Een week later maakte ze het uit. Het duurde even voordat hij weer in zijn oude ritme zat.

It would be a crime to ever let you go
He should be inclined to keep you very close
No one else compares
You’re a cut above the rest
He’d be such a fool if he should ever leave you

Ook Tom Jones heeft een gebroken hart, want in 2016 overleed zijn vrouw aan kanker na een kort ziekbed en na een huwelijk van 59 jaar. Kennelijk was hij gek op haar, want waarom blijf je anders zo lang getrouwd terwijl je regelmatig met je hand in een ander slipje zit. Hij stelde dat hij op zijn hoogtepunt met meer dan 250 vrouwen per jaar (!) vogelde. Je kan nauwelijks meer van een slippertje spreken wanneer je zo vaak de pen in een andere inktpot steekt.

Na het overlijden van zijn vrouw lijkt de fut bij Jones er uit te zijn. Hij verkocht alles in de V.S. (waar hij woonde) en vertrok met uitsluitend foto’s terug naar Engeland. Hij woont tegenwoordig in Londen. Hij is nog wel coach in The Voice en heel af en toe treedt hij nog wel op, maar nieuw materiaal is sinds 2015 niet meer uitgebracht. Jammer, want hij was met name in de nieuwe eeuw weer lekker op dreef. De drieluik met gospel en bluescovers was ongewoon sterk, en zijn samenwerking met Jools Holland bleek een schot in de roos. Tussendoor kwam hij met 24 Hours, dat minder succesvol was maar bol staat met klassiekers van de toekomst, zoals Give A Little Love en If He Should Ever Leave You.

De laatste gaat over een verliefde man zonder uitzicht op een vaste relatie, want de dame in kwestie is bezet. Onbereikbaar.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.