In 2019 speelde de band The Beths in mijn favoriete muziekclub, Vera in Groningen. Het was een dag in mei. Voor zeker moet het leuk zijn geweest; de muziek van The Beths past heerlijk bij de lente. Ik was er niet bij. Daar zouden toentertijd zeker redenen voor zijn geweest. Het lag echter niet aan het feit dat ik ze niet leuk vond. Het album Future Me Hates You uit 2018 werd toen al een hele tijd zeker graag gedraaid. Nog steeds eigenlijk. Nee, het is eigenlijk lastig voor te stellen waarom ik gewoon niet ben gegaan. Een leuk concert van een zeer sympathieke band, daar is toch gewoon tijd voor te maken? Op één of andere manier baal ik er nu van hoe ik dat toen heb kunnen missen. Haat is een groot woord, maar er is wel wat wrevel nu met mijn vroegere zelf.

Het is dus maar goed dat de band The Beths in staat is aanstekelijke voel-goed-muziek te maken die ook op de plaat voldoende overtuigingskracht heeft om je zo nodig wat op te vrolijken. De dame (Elizabeth Stokes) en heren (Jonathan Pearce, Benjamin Sinclair) uit Nieuw Zeeland hebben al veel pure gitaar-pop liefhebbers weten aan te spreken over de hele wereld. Ze zijn speciaal omdat ze gewoon zo eigen zijn. De uitstraling van de band is charmant knullig, maar de melodieën kun je echt zeer serieus nemen.

Het nummer Future Me Hates Me is een uitstekend voorbeeld; een instant vrolijk makende track zonder nare bijwerkingen. Je kunt het gerust meermaals per dag tot je nemen. Luister ernaar en de lente kondigt zich aan. Hier ga je geen spijt van krijgen; nu niet en in de toekomst ook niet.

Maar waar gaat het nummer nu precies over? Niet over iemand die zo stom is geweest niet naar een concert te zijn geweest in ieder geval. Zangeres Elizabeth Stokes heeft aangegeven dat het nummer met name gaat over twijfel en onzekerheid. Ze durft in dit nummer geen ja tegen de liefde te zeggen. Het risico van mogelijk falen van een relatie bezorgt slapeloze nachten. Ze vindt het in het werkelijke leven ook moeilijk beslissingen te nemen, dat geeft ze ruiterlijk toe. Dus wat dat betreft is het een persoonlijk thema. Laten we er echter niet vanuit gaan dat deze onzekerheid ook invloed heeft op de output van de band. Voor zeker is het namelijk een band om in de gaten te houden wat mij betreft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.