Wanneer u mijn vorige blogs op deze site terugscrolt, dan valt Naaz wat buiten mijn smaak. En dat is ook zo; deze muziek is niet direct mijn smaak, maar ik vind Naaz wel een geweldige Nederlandse artieste. Mijn negenjarige dochter vindt dat nog véél meer en nadat wij Naaz afgelopen zomer op Wantijpop in Dordrecht zagen volg ook ik haar muziek. Dochterlief heeft een eigen smaak van onder andere Emma Bale, Anne-Marie en dus ook Naaz. Zo hoort het ook, het zou niet best zijn als ze mijn smaak zou hebben inclusief alle ‘ouwe-lullen muziek’. Ik vind het erg leuk dat ze vrij specifiek is in haar favorieten, want met name Emma Bale en Naaz zijn helemaal niet zo vanzelfsprekend, omdat ze simpelweg veel te weinig gedraaid worden op de radio…… en vandaar een plek op Ondergewaardeerde liedjes.

Naaz is zeker geen onbekende op 3FM, getuige haar optreden bij Serious Request in 2019. Ook op Radio 2 kan zij op steun rekenen van onder andere Leo Blokhuis. En toch….. waarom wordt een artiest als Dua Lipa grijs gedraaid en horen we Billie Ellish op zowel eerder genoemde stations als op Kink. Is Naaz niet credible genoeg? Ga maar eens goed luisteren naar deze geheel eigen en eigentijdse singer/songwriter, die zowel hele dansbare als zeer gevoelige liedjes maakt. Wat te denken van Damage ☹….

Dit lied springt eruit voor mij, vanwege de lading en de kwetsbaarheid die Naaz laat zien in dit lied. Naaz omarmt de mindere kanten van het leven en probeert dat in dit nummer een plek te geven:

Hey, everything is feeling hollow and grey
That don’t make sense right?
Maybe there’s beauty and something to like
If I turn on some bright lights
Though if I put that fire out
Will I lose my spark?
Have I reached an all time low?

Did I break a new record?
Did I finally recognise it got so bad?
I could only accept if I had peace and love
In the damage, peace and love
In the damage

Naast haar muzikale kwaliteiten is de kwetsbaarheid die Naaz durft te tonen in alles een hele fijne eigenschap van deze artiest. Ze is nog jong en verschilt daarom niet zo veel in leeftijd met tieners op de middelbare school en jonger. Wanneer zij open spreekt over haar pestverleden en de struggles die ze had als puber, dan kan dat een zeer steunende werking hebben op jonge fans.

Bij ons wordt Naaz iedere week gedraaid op Spotify lijstjes in de auto, wanneer we op weg zijn naar een sporttraining of een uitstapje hebben met ons gezin. En ook al is het niet mijn persoonlijke muzieksmaak, kan ik Naaz erg goed waarderen en sluipt ze stiekem zelfs mijn eigen afspeellijstjes binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.