Als er 37 liedjes té populair zijn om mee te mogen dingen naar de ondergewaardeerde playlist, dan weet je dat je te maken hebt met een Hele Grote Artiest. Te mainstream om überhaupt ondergewaardeerde liedjes te hebben, zou de cynische snob kunnen opmerken.

Dat er tegelijkertijd maar liefst zeventien mensen waren die met alle liefde een lijstje wilden aandragen, dat er meteen al discussie was over de blacklist (Running To Stand still mocht dan wel in de Top 2000 staan, maar is toch echt bij het grote publiek bekend en een typische publieksfavoriet), dat liet al zien dat we met U2 misschien wel het perfecte onderwerp voor de Ondergewaardeerde Playlist te pakken hadden.

Ga maar na:

  • Een oeuvre waar je ‘U’ tegen zegt, van een kleine veertig jaar, met duidelijk afgebakende periodes (denk aan Achtung Baby, Zooropa en Pop in de jaren negentig)
  • De liedjes die bij het grote publiek bekend zijn, zijn niet per sé de nummers die je als fan in een playlist zou zetten met de beste liedjes van de band. Dus wel Love Is Blindness, maar het duet met Mary J. Blige (One) misschien niet zo snel
  • Verhalen, heel veel verhalen. In onze podcast hoor je onder meer over de bijrol die Rob Stenders speelde tijdens de uitzending van Zoo TV, de belangrijke rol die Harry de Winter speelde in het naar Nederland halen van U2 in 1980.

De podcast werd dit keer opgenomen met host Stefan Koopmanschap en samenstellers Peter van Capelle, Edgar Kruize en Martijn Janssen. De podcast is, zoals altijd, hier te beluisteren op de site van KINK en ook via Spotify.

 

4 comments

  1. Oeffff, een SNOB lijst van 77 nummers van mijn favoriete band, zonder mijn favoriete nummer erin. Heb ik nou zo’n buitenissige smaak? Kweenie, maar luister eens naar Heartland van Rattle and Hum, en dan hup, in de top 10 ermee….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.