De eerste dag van het jaar 2020. En…al goede voornemens gemaakt? En zeg eens eerlijk….hoe lang denk je deze op te volgen? Wetenschappelijk is bewezen dat slechts 8% daar daadwerkelijk min of meer in slaagt; de meesten geven na twee (fanatieke) weken de pijp aan Maarten. Misschien zit het in de gestelde doelen? De drie meest gekozen voornemens zijn: meer rust, meer bewegen en kilo’s kwijtraken. Eigenlijk is meer rust de gemakkelijkste van de drie, want zet gewoon die GSM uit. Niet om de minuut kijken of er nog een ‘grappige’ tweet of post je leven kan verrijken. Stop met een halve boterham met een gezicht van Trump te ‘liken’. Ik bedoel….zelfs een drol in de plee lijkt op die man, dus laat gaan. Te moeilijk? Zet dat ding dan pas na de lunch aan en voor het avondeten uit.

Kilo’s verliezen heeft met eetgewoonten en bewegen te maken en beiden vereisen tijd en juist die zijn in ons drukke gehaaste dagelijkse bestaan moeilijk te vinden. File’s, je partner en de kinderen die (terecht) aandacht willen en niet te vergeten het feit dat het om 5 uur al donker is. Niet uitnodigend voor een beginnende jogger, maar het heeft vier voordelen het wel te doen: betere conditie, verlies van (over)gewicht, meer energie en minder honger.

Er zijn een paar liedjes over goede voornemens in het nieuwe jaar: Donovan, Otis Redding & Carla Thomas én Camera Obscura. Een Schotse band uit Glasgow met de zangeres en componiste met de mooie naam Tracyanne Campbell als voordame. De band bestaat al sinds 1996 en heeft vijf albums en 2 EP’s op haar conto. Weinig succesvol ook, want hun best scorende single is I Love My Jean (2005) dat de 101ste plek in de Engelse hitlijst wist te halen. Ook de albums verkopen matig, ondanks de uitstekende dromerige indiepop. De critici zijn over het algemeen heel positief tot lyrisch, maar het luisterpubliek laat het afweten. Camera Obscura bestaat nog steeds, maar sinds hun laatste album, Desire Lines uit 2013, is het stil rond de band behoudens een EP voor Record Store Day in 2014.

Op Desire Lines staat New Year’s Resolution.

New year’s resolution – to kiss you like I mean it
With cheeks the colour of Rhubarb we’ll be fine
Everybody’s rushing around like they got a meeting
I just want to be here with a friend of mine

Je leest het….geen (in)spannende voornemens. Gewoon de simpele dingen van het leven. Dus luister naar het liedje en zet dan die GSM uit en maak een wandeling met de kinderen of de hond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.