In de Snob 2000 op#844

In de Snob 2000 editie 2018 stonden 3 platen van de Amerikaanse formatie uit Florida, Alter Bridge. Voor mij, als fan van het eerste uur, is dit natuurlijk veel te weinig. Maar het waren wel drie parels van nummers: In Loving Memory, Blackbird (hoogst genoteerde nummer van Alter Bridge) en Watch Over You. Dus eigenlijk drie wat oudere nummers. In Loving Memory, geschreven door Mark Tremonti naar aanleiding van het overlijden van zijn moeder, is te vinden op het eerste album van de band One Day Remains. Blackbird en Watch Over You staan beiden op het tweede album, welke ook Blackbird als titel heeft.

De band timmert al sinds 2004 aan de weg en komt voort uit Creed. Met de drie (oud) leden van Creed, gitarist Mark Tremonti, bassist Brian Marshall en drummer Scott Phillips vormden ze samen met zanger en gitarist Myles Kennedy (voorheen onder andere  The Mayfield Four) Alter Bridge. Op 18 oktober j.l. kwam het 6de studio album Walk The Sky uit van de band en op 10 december 2019 staan ze in de AFAS Live in Amsterdam.

Watch Over You is voor mij altijd een favoriet nummer van Alter Bridge geweest. In 2018 stond het op nummer 1794 in de Snob 2000 en dat is wat mij betreft natuurlijk veel te laag. De album versie uit 2008 is lekker stevig, maar werd live vaak door Myles Kennedy akoestisch gespeeld. Er is zelfs een duet versie. In april 2008 kwam er een single uit met de Italiaanse Cristina Scabbie (van de band Lacuna Coil, ook uit Italië). Persoonlijk heeft de originele album versie mijn voorkeur. Het nummer heeft een schitterende opbouw. Akoestisch beginnen en toewerken naar een climax met schitterend gitaarspel. Een nummer met een prachtige tekst. Het gaat over een relatie waarin ‘hij’ voelt dat de relatie (bijna) over is en uiteindelijk ook vertrekt en zich afvraagt wie nu voor haar gaat zorgen.

Omdat het één van mijn favoriete nummers is van Alter Bridge, wil ik het graag wat aandacht geven en komt het misschien dit jaar, of anders volgend jaar wat hoger in de Snob 2000. Dit verdiend het nummer echt. Luister er een paar keer naar. Laat de tekst en muziek op je inwerken en je zult het vast met mij eens zijn. Dit nummer hoort hoog in de Snob 2000 te staan!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.