In de Tweede Wereldoorlog vestigden de Amerikanen er een luchtmachtbasis. Maar toen die oorlog ten einde was en de basis werd opgeheven, weigerden veel militairen het eiland te verlaten. Ze hadden het er té veel naar hun zin. Uiteindelijk moesten sommigen zelfs met geweld van het eiland verwijderd worden.

En nog steeds is Bora Bora, onderdeel van Frans Polynesië, een droombestemming, met haar weelderige natuur en haar azuurblauwe water. Maar wel eentje waar je diep voor in de buidel moet tasten. Het wordt dan ook voornamelijk bevolkt door rijke westerlingen en kersverse bruidsparen met een grote portemonnee.

Maar met het plaatje dat Da Hool als tweede single uitbracht, waande ik me toch altijd een beetje in dat zonnige oord. De exotisch aandoende klanken, een dromerige melodie en een relaxte beat. Totdat ik de clip ging kijken. Een gemiste kans: geen prachtige beelden van het atol in de Stille Oceaan, maar een video zoals we die wel vaker zagen bij de trance-hits van die tijd: een mysterieuze zwart-witfilm met louche figuren die met koffers door een grijze stad sjouwden.

Aan het budget kan het nooit gelegen hebben. De Duitse DJ had net een gigantische hit gehad met Meet Her At The Love Parade. Zes miljoen exemplaren werden er wereldwijd van zijn single verkocht. Het plaatje kreeg zelfs een notering in de Amerikaanse Dance Club Charts. Dus een reisje naar Frans Polynesië had prima gekund.

Hij koos echter voor deze clip. Hoewel hij zich die kosten eigenlijk ook wel prima had kunnen besparen. Hoge ogen gooide de opvolger namelijk niet. Alleen in zijn thuisland draaide het nog een aantal weken mee in de hitparades. Desondanks blijf ik het een fijn zomerplaatje vinden dat lekker uit je speakertjes rolt als je op het strand ligt. Kun je je op je ligstoel aan de Costa del Scheveningen tóch nog even tussen de palmbomen wanen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.