In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Waarom zou je een blog willen schrijven over Why van Carly Simon? Tja, allereerst verdient de artiest Carly Simon de nodige respect. Simon is iemand met een wel heel erg indrukwekkende carrière. Ze heeft door de jaren heen prachtige classics geschreven en opgenomen. Dat mag hier nog wel eens worden benadrukt. En Why? Why is een heerlijke guilty pleasure waarvan je wellicht al 37 jaar het refrein in je hoofd hebt zitten. Ladidadida, Ladidadida.

Why was niet een typisch nummer voor de singer-songwriter Carly Simon. Maar het was wel een zeer succesvolle zijstap. Het nummer kwam van een soundtrack voor de film Soup For One. Deze film was een flop. Het nummer Why was echter wel een succes.

You know I loved you baby
But all the while you just betrayed me
In the warmth of our bed
All the things that you said were
Ladidadida
Ladidadida
Ladidadida
Ladidadida

Why is een nummer over de liefde. Maar dan wel over de schaduwzijde daarvan. Het gaat over vreemdgaan. Dat is niet zo leuk. De sound van het nummer is zogezegd wél zomers. Je hoort een vleugje reggae, maar voornamelijk dringt de lekkere disco-funk je oorschelp binnen. En je herkent het wellicht meteen, dit is een productie van Nile Rodgers en Bernard Edwards. De heren van Chic.

Stiekem is Simon dus wel een wereldster. In ieder geval is ze een artiest met een hele lange adem. Ze begon al in de jaren ‘60 en haar doorbraak was begin jaren ‘70. We kennen allemaal wel het nummer You’re So Vain uit die tijd. En nee, dat ging niet over Mick Jagger, al zong hij er wel op mee. Simon bleef hitsucces hebben en ze is nog steeds actief. Niet alleen deelde ze in het huidige decennium een keer het podium met Taylor Swift, ze was ook vrij recent nog te horen op een nummer van Gorillaz. Haar stem is nog steeds prachtig.

Er valt veel te vertellen over Carly Simon. Haar leven is naast de muziek verschrikkelijk interessant geweest tot nu toe. Ze heeft veel gedaan en meegemaakt. Dit verhaal kan dus nog heel veel langer. Maar wellicht is het gewoon beter te luisteren naar haar muziek en naar haar stem. Haar muzikaal talent is heel erg groot. In vergelijking met dat is alles wat er omheen heeft gespeeld wellicht gewoon wat Ladidadida.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.