In juli en augustus blikken we (terug) naar de Summer Of Love. Verhaaltjes over verliefdheid, (verloren) liefdes en relaties, het zomergevoel en de liefde voor muziek.

Je zal het niet geloven, maar ook in 1980 bestonden er al lange files. ’s Ochtends gewoon aansluiten met als enige verpozing de radio of cassettespeler. Sommigen deden tegelijkertijd andere werkzaamheden zoals scheren of opmaken. Menigeen las de krant totdat een claxon hen wakker schudde en iedereen weer twee of drie auto’s kon opschuiven. Feitelijk is in vier decennia weinig veranderd, ondanks de vele pogingen van onze bestuurders. Regeren is vooruitzien, maar dan moet je wel een visie hebben. Het gevolg van pakweg een ex-veilingmeester tot coördinator van een verbouwing bombarderen of door bijvoorbeeld een student die nog nooit een dag in zijn leven gewerkt heeft tot vice-premier te promoveren.

Afijn, tijdens mijn dagelijkse kruipbeurt van thuis naar werk (en omgekeerd) stond meestal de radio aan in de hoop nieuw werk te kunnen beluisteren. Er waren tenslotte nog geen YouTube of Spotify, en behalve de radio was een bezoek aan de platenboer of het aanschaffen van een muziekmagazine de enige manieren om een idee te krijgen van de nieuwe stromingen. De punkbeweging was inmiddels alweer op sterven na dood en de new wave deed haar intrede. Ineens klonk er een apart deuntje door de luidsprekers. Synthesizers, straf drumwerk en een heldere stem. Just a summer love affair… made me feel like Fred Astaire. Ze was kennelijk helemaal in de wolken van haar nieuwe zomerliefde. En ik van het liedje. Fred Astaire schopte het uiteindelijk tot een bescheiden hit vanwege het aanstekelijk ritme.

Uiteindelijk zou (The) Mo maar zes jaar bestaan, waarvan twee (1979-1981) in de originele bezetting met de broertjes de Lange, Harm Bieger (drums) en verpleegster Heili Helder als zangeres. Hun debuutalbum was zonder meer apart, want ze hadden gekozen geen elektrische- en basgitaar te gebruiken. Deze – normaal gesproken – broodnodige instrumenten werden vervangen door diverse toetseninstrumenten en een fagot. Helaas kan de band het in de zaal niet waarmaken en in juni 1981 is alleen drummer Bieger nog van de originele band over.

Mo gaat van start met een nieuwe zangeres, Linda Bloemhardt, en er wordt zelfs een minihtje met Cheese gescoord. In alle eerlijkheid was versie 2.0 niet langer vernieuwend en tot een gemiddeld popbandje verworden. Mijn liefde voor de band was dan ook van korte duur.

Volg de Summer Of Love op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Love Gang – Can’t Seem To Win
Axis – Someone

One comment

  1. Iconisch liedje mag je rustig zeggen, zou Blokhuis hier nog wat van vinden. Ik kwam dit nr tegen op een oude top 40 list waarop het jaartal niet staat vermeld. Mo, nog met Heili de zangeres, zakte van plek 19 terug naar plek 31. Maar ondertussen alweer 7 weken in the charge!! Hulde. Het nr heeft nog steeds die sound die bij je blijft ‘hangen’. Aparte instrument bezetting zonder gitaren. Wat mij betreft onder de loep in de komende top 2000!! Mo dames en heren met het iconische nr: Fred Astaire, listen to this music.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.