Er zijn maar weinig nummers waarvan ik nog precies weet wanneer ik het voor het eerst hoorde. Tot dat selecte gezelschap behoort ook dít nummer. Een deephouse-track uit de zomer van 2016 van het Noorse producersduo Seeb. Het klonk door de speakers op een zonnige dinsdagochtend onderweg naar mijn werk. Ik weet nog precies waar ik reed. Ik heb het volume (en de ramen) helemaal opengegooid, want iedereen moest dit horen!

Het licht melancholische synthesizermelodietje raakte me het meest, maar de vocalen van de Portugese zanger Neev vond ik óók geweldig. Het zal er ongetwijfeld mee te maken hebben gehad dat ik niet gek lang daarvoor vader was geworden. Met een dijk van een slaaptekort komt álles natuurlijk keihard binnen.

Maar ook als ik hem nu, drie zomers verder en met iets mínder slaaptekort, weer beluister dan gaat toch steeds weer dat volume voluit. Ik vind het héérlijk, terwijl ik maar bar weinig had met hun allereerste productie: de remix van Mike Posner’s I Took A Pill In Ibiza. Een plaat die in ons land maar liefst tien weken op nummer één stond.

Het waren cijfers waar míjn favoriet Breathe bij lange na niet aan kon tippen. Er werden hen maar vier weken gegund in de Nederlandse Top 40 en hoger dan de 30ste plaats kwamen ze niet. Bij mij komt het liedje echter in nagenoeg elke playlist terug: van de lijst ‘Oude en nieuwe klassiekers’ waar zij een plaatsje hebben gekregen tussen de Queen’s, de Toto’s en de Bee Gees van deze wereld, tot mijn eigen ‘Zomerhits Top-meer-dan-1.000’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.