Soms moet je als beginnend artiest een beetje geluk hebben, want toen onze Boss begin jaren zeventig nog een heel klein menneke was verkochten zijn twee albums nauwelijks. Er werd zelfs gesteld dat zijn ontdekker (die ook Bob Dylan had ‘gevonden’) er volkomen naast zat.

Vandaag, 45 jaar geleden, was Bonnie Raitt de hoofdact in Cambridge, Massachusetts en Springsteen mocht openen. Bovendien was besloten dat hij bij wijze van uitzondering zijn volledige set van 2 uur mocht spelen. In het publiek zat journalist Jon Landau, die stelde dat hij de toekomst van rock & roll had gezien. Hij bood Springsteen tevens aan te assisteren bij zijn nieuwe album en mede daardoor kwam een oude vriend, Steve Van Zandt, ook op de proppen. Born To Run werd het album dat de start voor de verdere succesvolle carrière zou zijn. De rest is geschiedenis.

Op het album staan uitsluitend geweldige liedjes. Jungleland heeft zelfs op de 1ste plek in de Snob 2000 gestaan en heeft samen met Meeting Across The River de overstap naar de Top 2000 gemaakt. Echter, de afsluiter van kant 1 van de elpee is het onderschatte Backstreets. Jaren dacht men dat de tekst over een homoseksuele relatie ging, dan wel minimaal een verlopen intense vriendschap tussen twee vrienden. Echter, op diverse bootlegs  zingt hij meerdere keren over Terry als een vrouw, waardoor men weer dacht dat het over zijn vriendin uit de zeventiger jaren ging. In 2016 vertelde Springsteen dat het over het verbreken van een vriendschap ging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.