Ring out the old, ring in the new

We leven inmiddels in 2019 en zoals gebruikelijk zijn we vol van goede voornemens (en oliebollen en drank). Op Oudjaarsavond zullen enkelen nog meegebruld hebben met Happy New Year van ABBA. Tsja, veel keuze heb je niet, want waar we overspoeld worden met Kerstliedjes is het zeer mager met betrekking tot Oudjaar/Nieuwjaar.

In 1974 deed George Harrison een poging een meezinger te maken. Ding Dong, Ding Dong kwam toevallig tot stand. George Harrison zat in zijn huis bij het haardvuur een beetje op zijn gitaar te tokkelen toen hij naar de muur keek. Daar zag hij twee houtsnijwerken. God, it took me four years of looking at that before I realised it was a song. Het linkerwerk leverde Ring out the old, ring in the new op en de rechterzijde Ring out the false, ring in the true.

Het lied is opgenomen met een ‘Phil Spector’s Wall of Sound’ techniek en met muzikanten Gary Wright, Klaus Voormann, Jim Keltner en Ringo Starr. Critici claimen dat hij met het lied ook afstand wilde nemen van The Beatles en zijn eerste mislukte huwelijk met Pattie Boyd. Het zij zo. Hoe dan ook, het refrein van Ding Dong is heel gemakkelijk mee te zingen, zelfs met een flinke slok op en een kater.

One comment

  1. Een erg fijne voorheen bekende maar inmiddels / hedentendage een nagenoeg vergeten en ondergewaardeerde song. Voor de Snob 2000 editie 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.