Een naam om zeker in de gaten te blijven houden is die van Ron Gallo. Zijn nummer Young Lady, You’re Scaring Me is de bevestiging dat rock anno nu nog altijd keihard relevant is. De tekst is donker en grappig. Er wordt gehuild als een weerwolf. En er is sprake van een onweerstaanbare gitaarriff. Meer valt toch niet te wensen?

Sinds 2007 is Gallo als muzikant actief. Eerst samen met zijn band Toy Soldiers, maar vanaf 2014 solo. En we worden verwend. In 2017 verscheen het album Heavy Meta van deze zanger-gitarist, één van de beste rock-albums van de laatste jaren. En dit jaar kwam er al weer meer ijzersterk materiaal uit. Zelf geeft Gallo aan muzikaal erg beïnvloed te zijn door Funhouse van The Stooges en door Richard Hell & The Voidoids. De goede verstaander weet nu waar de uitstekende mosterd vandaan komt, en hoe pittig deze is.

Gallo is op z’n minst authentiek te noemen. Hij denkt beslist na over dingen. Al bij Heavy Meta was er sprake van een onderliggende boodschap: benut je potentie meer, en verleg je eigen grenzen. Een boodschap van empowerment dus, om maar eens een verschrikkelijk woord van stal te halen. Tja, dan moet je dan weer niet Young Lady, You’re Scaring Me hebben! Dat is namelijk gewoon een donker en grappig nummer over een jonge dame die heel erg eng is. Dus een nummer wat niet veel bijdraagt aan Ron Gallo’s boodschap. Dat vindt hij met name zelf een probleem. Maar hij is dan wel weer erg dankbaar dat het nummer hem een publiek heeft gegeven. Het is overduidelijk tot nu toe zijn meest populaire liedje.

Ach, wat mij betreft hoeft er echt niet altijd een boodschap te zijn. Het is niet verplicht. Laat muziek gewoon muziek zijn. Als er passie is, en talent, valt er al snel iets te genieten. Ik hoop dan ook dat Gallo simpelweg lekker plezier blijft hebben en daardoor goede muziek blijft maken. Met of zonder onderliggende boodschap. Want bij nummers als Young Lady, You’re Scaring Me is het gevoel al zó ontzettend goed, het verhaal erachter, of het ontbreken daarvan, is gewoonweg niet meer relevant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.