Social
  • RSS feed
  • Twitter
  • Facebook
 

Ondergewaardeerde Liedjes


In Tua Nua – All I Wanted

In onze vroege jeugdjaren kwamen wij, Anneke ter Haar en Martine Oude Booyink, via onze nicht en zus in aanraking met allerlei muziekstromingen waaronder In Tua Nua. Een band met een bijzondere, eigen stijl…. de combinatie van traditionele muziek vermengd met eigentijds popmuziek klonk gewoon geweldig! Anneke: Toch maar eens een cassettebandje laten opnemen door mijn nicht van het album Vaudeville. Zo viel ik ’s avonds in slaap met In Tua Nua. Heel zachtjes draaide ik dat af, bang dat mijn ouders iets zouden horen. Sindsdien staan de liedjes op mijn harde schijf geprogrammeerd.

Op 20 juni 1988 zijn wij met onze nicht en zus naar Enschede geweest waar In Tua Nua een concert gaf op de universiteit. En zo geschiedde het:  voor de rest van ons leven verslingerd aan de muziek van In Tua Nua; de elektrische viool, de Ierse doedelzak, de geweldige stem van Leslie Dowdall, we love it!

All I Wanted is een van die liedjes die wij zo mooi vinden, het lied leeft gewoon. Prachtig, zo mooi geschreven. Vooral het stukje:

Come on down, Çome on down into my kitchen
I’ve got some stories, I’ve got some stories to tell

Wij vinden dat dit lied veel meer gedraaid moet worden, zodat er meer mensen kunnen genieten van deze muziek.

Toen we de 40 al gepasseerd waren, waren wij het er wel over eens: als ze weer gaan optreden dan gaan we er naar toe, desnoods in Ierland zelf. We kregen via Facebook (lang leve het internet) in de gaten dat In Tua Nua een aantal optredens in het najaar van 2017 in Ierland zou geven. We zijn toen samen met enkele vriendinnen naar Ierland gevlogen om ze op 2 december 2017  te zien optreden in een hotel in Carlow. Kippenvel bij de eerste tonen, geweldig! Op het eind van ‘the gig’ werden we nog even bedankt: A special thanks to the ladies from Holland! Nog even op de foto met de bandleden. Het was een gaaf weerzien met de band die in onze pubertijd echt iets heeft toegevoegd aan onze muziekbeleving en dat nu nog steeds doet!

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.