De winter van 2014-2015 was voor onze vriendengroep een bijzondere periode. Op de 11de van de 11de werd een van ons verkozen tot Prins Carnaval. En waar we normaal de festiviteiten voorafgaand aan Aswoensdag vooral aan de zijlijn consumeerden, konden wij er deze editie eigenlijk niet omheen om als ‘Vrienden van de Prins’ in de optocht mee te lopen. Maar ja, dan moest er dus wel wat gemaakt worden.

Eén van ons had wel een idee. Twee avondjes werk, zei hij. Prima! Doen! En twee avondjes werden het, alleen dan wel 12 weken lang. Maar dat maakte niets uit, want iedere keer was het wéér een feest om zo te klussen met vrienden onder elkaar.

En terwijl we zo druk aan het werk waren, galmde NPO3 FM door de fabriekshal. Niet per se mijn keuze, maar het was de enige zender die daar een beetje fatsoenlijk te ontvangen was. Eén nummer kwam destijds veelvuldig voorbij: Walk van Kwabs. De zanger was door de zender getipt als een van de beloften voor 2015 en ze deden dan ook ontzettend hun best om hem genoeg airplay te geven. Bij mij werkte het: ik vond het een fijn nummer, met die diepe, soulvolle stem van de zanger, het prettige ritme en de goede melodielijn.

Maar de Britse zanger kon de hooggespannen verwachtingen hier echter niet waar maken. Na tien weken in de Tipparade, verdween het roemloos via de achteruitgang. Ook in zijn thuisland haalde hij de charts niet. Maar de rest van Europa liep weg met het plaatje, dat in Duitsland zelfs de nummer één-positie wist te bereiken. Een succes dat wellicht mede te danken was aan het feit dat het een van de liedjes was die terugkwam in de toen immens populaire game FIFA 15.

Ik vind het oprecht jammer dat het plaatje hier nooit is aangeslagen. Niet alleen vanwege de goede herinnering die er voor mij aan kleeft, maar vooral omdat deze getalenteerde zanger véél meer verdient dan de boeken in te gaan als ‘eeuwig talent’. Want nieuw materiaal is er van hem sindsdien niet meer verschenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.