Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Het origineel is van The Golden Earring en staat op Eight Miles High uit 1969. Het laatste album met het voorzetsel (The) en het laatste album zonder drummer Cesar Zuiderwijk. Everyday’s Torture is één keer op TV uitgezonden: 12 november 1969 bij VARA’s midweek.

In 1971 nam Jackie Cornell het lied op. Ietsje langzamer, iets psychedelischer, iets bombastischer en met violen en meer soul. De single zou het drie weken in de Top 40 volhouden met als hoogste notering plekje 35. Maar wie is Jackie Cornell? Het gebeurt mij niet vaak, maar met deze blog ben ik weken bezig geweest. Er is via de gebruikelijke kanalen namelijk nauwelijks iets over de zanger te vinden. En dan ga ik als een mol graven. Na lang zoeken vond ik enige informatie.

1962 speelde de Haagse indoband The Rocking Sensation Boys in Duitsland om daar een contract te krijgen voor een half jaar in een nachtclub in Casablanca. Na terugkomst vervulden ze nog een contract in Duitsland om daarna de stekker uit de versterker te trekken. Jacques Eckhardt en Leo Bennink gingen (terug) naar Den Haag en startten The Travellers. Zanger Eckhardt was de grote attractie, want hij kon tevens sax, gitaar, piano en drums spelen en verrijkte hun muziek met jazzakkoorden. Hij verkaste later naar Boots samen met Kid van Ettinger (ex-Incrowd). Ze zouden één redelijke grote hit hebben met In The Beginning (1968) dat zeven weken in de Veronica Top 40 zou staan met als hoogste plek nummer 9. Een jaar later zou de opvolger There’s A Baby het aanmerkelijk minder goed doen: slechts 2 weken. In de V.S. werd In The Beginning (zonder succes) uitgebracht onder de naam Jacky Cornell.

Tussen 1970 en 1976 nam Eckhardt verschillende singles op als Jacky, Jack of Jackie Cornell, maar de meesten haalden zelfs de tipparade niet. De single Happy Dreamer (1973) werd een novelty-hit in Canada met een 12de plek en 24 weken in de lijst.

Eckhart vertrok naar Toronto (Canada) en is daar getrouwd. Hij is in 1981 een vis- en zeevruchtenrestaurant (Zee Grill) begonnen, dat als één de besten in de stad aangeschreven staat. Hij heeft daar nog wel een aantal CD’s gemaakt.

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

http://https://open.spotify.com/user/snob_2000/playlist/0wlcptFeZlDV9XEd0hiCAt?si=_uNDjEyeQwugPNglApaXmA

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.