Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Wanneer je met de B kant van je single een hit scoort en het daar dan ook bij blijft dan ben je een bijzondere eendagsvlieg. Het overkwam Max Splodge met zijn bandje Splodgnessabounds. Op de A kant staat Simon Templar, een opgerockte versie van de openingstune van de serie The Saint, met Roger More in de hoofdrol. Op de achterkant zijn Michael Booth’s Talking Bum en Two Pints Of Lager And A Packet Of Crisps Please te vinden. Die laatste wordt door John Peel opgepikt en een hit is geboren.

Het optreden in Top Of The Pops wordt nooit uitgezonden vanwege een staking bij de BBC. Een tweede single doet veel minder en het debuutalbum wordt nagenoeg niet opgemerkt. Bandleden vertrekken, de platenmaatschappij gelooft er ook niet meer in, een tweede album bij een andere maatschappij doet ook niets, net als de single daarvan en Max Splodge werkt vervolgens aan een carrière als bingo presentator.

Er volgen nog een paar reünies, met bijbehorende albums en tournees. De laatste twee reünies, in 2001 en 2006 misschien wel ingegeven door het succes van de Engelse comedy serie Two Pints Of Lager And A Packet Of Crisps Please. Inderdaad geïnspireerd door de single van. En dat allemaal omdat Max Splodge ooit zin had in een biertje en een zakje chips en niet geholpen werd in de pub.

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

http://https://open.spotify.com/user/snob_2000/playlist/0wlcptFeZlDV9XEd0hiCAt?si=_uNDjEyeQwugPNglApaXmA

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.