Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

De wereld is verdeeld tussen mensen waarbij het glas half leeg is en degene die vinden dat het altijd half vol is. De uitgesproken positivo’s die het gezegde dat er na regen altijd zonneschijn komt als lijfspreuk hebben. Een carpe diem. Niet onterecht, want alles is een golfbeweging. Neem Arubaan Wally Warning: een muzikale globetrotter die sinds zijn 17de jaar de wereld met zijn liedjes wil veroveren. Dat is helaas nog niet gelukt, maar dat doet niets af aan zijn aanstekelijke vrolijkheid. Love can save us is de boodschap. Zijn muziek is een unieke mix van reggae, roots, latin en tumba.

Hij is een oudgediende in de muziekwereld. In 1971 had hij met name via radio Noordzee veel airplay met The World Needs Love met de Enschedese band The First Move. Een jaar later deden ze weer een poging met Live To Love als Wally & The First Move. Eind jaren zeventig verhuist hij naar Duitsland en sluit hij zich bij de fusiongroep Snowball aan. Nadat deze stopte richt hij de funkrockband Tax op, die slechts één elpee en en single uitbrengen.

In ’83 gaat hij solo verder, maar componeert veel voor anderen. Al zijn singles en albums verkopen matig. In Nederland scoort hij in 1992 nog een minihitje met Why, dat het maar één weekje in de lijst uithield. Totdat hij in 2007 in Duitsland en Zwitserland een zomerhit scoort met het aanstekelijke No Monkey. In Nederland deed het helemaal niets; wellicht vanwege het kleine platenlabel? Het lied is geschreven toen hij een dipje had. Eén van zijn bandleden vertelde hem vlak voor een optreden dat hij er niet zou zijn, zodat hij op korte termijn een ander moest vinden. Terwijl hij een oplossing probeerde te vinden kwam de melodie en tekst van No Monkey in zijn gedachten. No Monkey nam hij met een Atari computer op.

Me don’t want no monkey to stop my show
Me don’t want no monkey to make me frown

Ik vroeg hem wat de reacties op het vrolijke No Monkey waren: I’ve got lots of funny feedbacks. One man called me and said that he was so unhappy with his work and his boss. No Monkey gave him the power to quit his job right away  and start something new. For me it’s important to do the things that you love to do.

The animated clip is a special way of expressing my ideas.

Anno 2018 is Wally Warning nog steeds druk bezig. Optredens maar ook musiceren en samenwerken met ander artiesten zoals For Those (met Ana Sol), rapper Sent (Hope) en rapper Theodor Wolfgang Hanny.

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.