Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Sander Evers stopte Younger Days drie kwart jaar geleden in de Ondergewaardeerde 30, en tot op heden staat die in de lijst. Gelukkig maar. Het is het enige hitje dat Fatal Flowers ooit heeft gehad, en natuurlijk hadden dat er veel meer moeten zijn. Zoals Second Chance bijvoorbeeld, afkomstig van het album Johhny D. Is Back! Opgenomen in Woodstock met ex-Bowie gitarist Mick Ronson als producer en John Sebastian, de voormalige voorman van Lovin’ Spoonfull, als gast op gitaar en mondharmonica. Een los conceptalbum over een aan lager wal geraakte rocker die nog een keer een come-back wil maken.

Hoe zou het eigenlijk met Richard Janssen zijn? besloot Sander Evers. Dat weten we uit de Volkskrant vanwege de heruitgave van het album Love Baby Love van Rex, één van die andere bandjes van Janssen na het uiteenvallen van Fatal Flowers. Woont in Berlijn, heeft een hartaanval overleefd en maakt muziek en decorstukken voor theatergezelschappen. Stiekem blijf ik hopen op een album Richard J. Is Back, tot die tijd: geef Fatal Flowers een tweede kans.

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

http://https://open.spotify.com/user/snob_2000/playlist/0wlcptFeZlDV9XEd0hiCAt?si=_uNDjEyeQwugPNglApaXmA

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.