Normaal gesproken stikt het van de vliegen in de zomer, maar dit jaar kampen we met een aanzienlijke daling in de insectenpopulatie. Ondergewaardeerde Liedjes werpt zich dagelijks op als beschermer van de eendagsvliegen. De arme musici die beloftevol beginnen, maar van wie na één poging weinig tot nooit meer iets wordt vernomen.

Het liedje in deze blog is blijkbaar nog niet helemaal in de vergetelheid geraakt: Hey There Delilah van Plain White T’s stond afgelopen jaar nog in de Top 2000. Op plaats 1807, in 2016 was dat nog 1557. Dus hoe lang zou het nog duren voor we deze eendagsvlieg wel vergeten? Als het aan mij ligt voorlopig nog niet!

Het liedjes werd een hit in 2007, en stond toen al twee jaar op het album All That We Needed. Dat album heb ik toen gekocht en het is een fijn album, maar behalve dit liedje eigenlijk niet écht bijzonder. Ik denk dat we toen al hadden kunnen voorspellen dat de Plain White T’s geen lang leven was beschoren. Maar dit éné liedje over atlete Delilah DiCrescenzo, waar de zanger een oogje op had (maar wat zelfs met dit liedje nooit wat werd). In 2010 kwam de single Rhytm Of Love nog op nummer 2 in de tipparadet van de Top 40. Maar verder hoorden we in Nederland niks meer van de Plain White T’s in tegenstelling tot in de V.S.; eind augustus komt er een nieuw album uit.

Dit éné liedje met die hele fijne herkenbare, makkelijk in het gehoor liggende melodielijn mag echt nog niet vergeten worden! Droom je even mee?

Volg de eendagsvliegen op Spotify:

Helaas niet op Spotify:
Billy The Kid – Loser
Johnny Guitar Watson – I Want To Ta Ta You Baby
Don Dixon – Praying Mantis
Jill Jones – Mia Bocca
Spin Doctors – Spanish Castle Magic
The Greatest Show On Earth – Real Cool World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.